Pages

Buğday


Buğday: Çok besleyici ve yaygın bir tahıldır. Karbonhidrat ve B vitamini açısından zengin bir besindir. Kalsiyum, demir ve çinko minarellerini de bol miktarda barındırır. Sağlık açısından vazgeçilmez olan lifli gıdalardandır. Buğday Yağı da E vitamini açısından çok zengindir.
Buğdayın ve Buğday Yağının Faydaları:
 Buğdayın kepekli olanı daha faydalıdır. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı önler. Bağırsak ve rektum kanserini önlemeye yardımcı olur. Mideyi, beyni ve gözü kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Buğdaydan elde edilen buğday yağı cilt ve saç bakımıiçin çok faydalıdır. Buğday yağı kırışıkları ve yaşlanmanın etkilerini azaltır. Saçlara yumuşaklık ve parlaklık verir. Saç dökülmesini önler. Aynı zamandaetkili bir antioksidandır.
Buğday ve Buğday Yağı Nasıl Kullanılır?
 Buğday genellikle un yapımında kullanılır. Buğday unundan ekmek ve çeşitli hamur işleri yapılır. Kabuklarından kepek elde edilir. Kepekli buğday unu daha saglıklı ve faydalıdır. Buğday aynı zamanda çiftlik hayvanları için bir yem maddesi olarak da yetiştirilmekdedir. Buğday yağı ise özellikle cilt ve saç bakımı için kullanılır.